Felülteljesítette saját maga elvárásait Hangodi Bendegúz

A fiatal pilóta futamgyőzelmet aratott a Peugeot Kupában, sőt, az utolsó versenynek még bajnokesélyesként mehetett neki – a cím nem jött össze, de így is többet adott neki ez a szezon, mint várta.

Élete második ralis szezonját teljesítette Hangodi Bendegúz, aki 2020-ban a Peugeot Kupában állt rajthoz Patkó Gáborral az oldalán – a cél az volt, hogy tanuljon, fejlődjön, ezt viszont nem várt eredménnyel is meg tudta fejelni.

„Elégedett vagyok az évünkkel, a célt teljesítettük. Versenyről versenyre akartam fejlődni, ez meg is történt, érettebb is lettem, illetve stabilan versenyeztem, jobban megértettem, hogy hogyan kell ralizni. Minden futamot be akartunk fejezni nagyobb kár nélkül, ez sikerült, mi voltunk az egyetlenek a kupában, aki mindenhol beért, a dobogó minden fokát bejártuk” – értékelt Hangodi, aki számára az év csúcspontja természetesen az volt, amikor élete első ralis győzelmét aratta a Vértes Ralin.

„Az óriási volt, nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténik idén. Az utolsó futamnak így azzal a tudattal mehettünk neki, hogy volt esélyünk a bajnoki címre is, ez adott egy löketet – ugyan ott defektet kaptunk és nem lettünk bajnokok, de azon a versenyen ez bárhol, bármikor benne volt a pakliban, abszolút nem vagyok csalódott emiatt. Érzem magamon a fejlődést, gyűlnek a kilométerek, nyilván egy évvel idősebb is lettem. Most szerintem látványos volt az előrelépés ebben az évben, de természetesen nem akarok itt megállni, nagyon sokat kell még tanulnom és szerintem a rali egy olyan sport, ahol még az is tanulhat minden futamon, aki húsz éve csinálja” – magyarázta a pilóta.

A Peugeot Kupa második helyén záró Hangodi azt is elárulta, hogy a következő szezonja egyelőre kissé bizonytalan – tavasszal érettségizni fog, így 2021 első felében a tanulás lesz az első.

Related posts